31 december 2014

Vad har hänt?

Eftersom att det snart är ett nytt år med nya tag och att bloggen "fyller" 2 år om 4 dagar så tänkte jag att det var lika bra att göra en summering av dessa två år på en gång.
Jag tänkte att du kunde vara lite kul att se hur bloggen, jag och mitt liv har förändrats under dessa år. Samt har jag tagit med en massa bilder så att man även kan följa min utveckling inom foto. Hope you enjoy this!
 
Har inte så mycket mer att säga än - oh god.
 
Klädstilen och bildkvalitén är ungefär lika kass. Dör åt bilden i mitten med löshåret. Här lånade jag min pappas kamera och det blev många fotograferingar med mina vänner. Många av dem kan vi sitta och skratta åt idag. Tycker ändå att det är kul att se dessa bilder och ha som minne. Kommer inte ihåg hur gammal jag var här, antagligen 14 år och så tror jag att jag gick i åttan. Var ett Anton Ewald fan och var med många av mina vänner under denna period. Jag kan knappt tro att detta har varit jag för det har hänt så mycket i mitt liv sedan dess. Livet var väl antagligen relativt chill eftersom att jag knappt kommer ihåg någonting. Lol. 
 
Denna sommaren däremot minns jag som väldigt rolig. Sommarlovet innan nian...
 
Kände mig lite otålig och exalterad på vad detta skolåret skulle erbjuda. Denna månad tog jag konfirmationen och därav fick jag min älskade kamera. Detta ledde till mycket mer bilder med, tack och lov, bättre bilder. Jag tog mig tid att lära mig kameran ordentligt och jag har även för mig att jag började att söka mig mot de mer manuella inställningarna på kameran. Även under denna period var jag mycket med mina vänner och familj. Jag tycker även att jag ser ganska mycket äldre ut på dessa bilder om man jämför med de ovan. Lol, det har inte med saken att göra men ändå. 
Denna höst alltså. Här hände det mycket. En del saker som gjorde mig lycklig och en del saker som gjorde mig olycklig.
 
Ganska blandade känslor. Dock mådde jag super bra ibörjan av hösten. Jag var med mina allra bästa vänner, tränade ordentligt och njöt av den sista värmen. Dock märkte jag på en gång att nian skulle sätta mer krav på mig. Detta gjorde mig stressad och det gick ut över en hel del i mitt liv. Speciellt var jag nervös och stressad över gymnasie valet. Det började närma sig fortare än vad jag trodde och jag hade absolut ingen aning om vad jag ville bli eller vilket gymnasium jag skulle välja. Detta ordnade upp sig i slutet av hösten då jag bestämde mig för att jag ville bli fotograf. Jag funderade inte ens på något annat. När den idén dök upp i mitt huvud så visste jag direkt vad jag ville. Här använde jag det manuella läget ganska mycket och jag lärde mig mycket om min kamera tack vara att jag exprimenterade mycket med inställningarna.
 
Vintern var väl inte den bästa jag vart med om men trots det så var jag med om många otroligt roliga saker som gjorde denna period något bättre.
 
Jag firade min födelsedag med en av mina närmasta vänner Amanda. På kvällen sov jag och min familj på hotell för att sedan dagen efter bege oss till Arlanda. På flygplatsen mötte vi, till min stora förvåning, upp en av mina barndomsvänner och hennes familj. Vi skulle till samma land och samma hotell så det var jätte kul att umgås med dem under veckan i Fuerteventura. Vi kom hem dagen innan julafton så det blev lite stressigt men vi firade jul hemma så det var ganska lugnt. Resten av vintern spenderades med mina vänner och släkten. Under denna vintern tog jag inte särsklit mycket bilder, mest ett antal på mig själv men allra mest på resan - såklart. 
 
Början av våren var nog den värsta tiden någonsin. Kommer knappt ihåg vad som hände under den tiden för jag var ganska borta.
 
Med hjälp av folk runt omkring mig så lyckades jag ta mig ur det värsta och jag började se en ljusare framtid. Trots att denna perioden var väldigt svår och tog mycket kraft från mig så har det även gjort mig starkare. Det gick mycket fram och tillbaka under vårens gång. Ena dagen blev det bättre och andra dagen blev det värre igen men ju längre in mot sommaren det gick desto mer saker var det att se framemot. Ett av dem var balen som var väldigt rolig. Det känns som att man kom närmare alla nior den dagen. Lite sent kanske med tanke på att man gått i samma skola i typ fyra år men ändå. Att sommaren var påväg gjorde mig även gladare. Har inte så mycket bilder från början av våren men det blev fler senare. Här har jag lärt mig relativt mycket. Testat nya inställningar, vinklar och börjat tänka mer på ljuset. Detta bidrog till en del något bättre bilder. 
 
Åh denna sommaren var ju relativt mysig. Trots att den hade många up´s and down´s så var den fantastisk på sina ställen.
 
Det började med att jag fick bra betyg som jag inte förväntade mig själv, vilket gjorde att jag med säkerhet kom in på det gymnasiet jag ville. NTI alltså. Inte långt efter skolavslutningen så åkte min familj ned till Cypern med Amanda och hennes familj som har en lägenhet där. Det var verkligen hur roligt som helst och jag fick se mycket vackra saker som jag såklart var tvungen att fota. Resten av sommarlovet fylldes med sol, bad, vänner, familj, glass och båtliv. Så som en perfekt sommar ser ut för mig. Dock var jag såå nervös inför gymnasiestarten vilket gjorde att jag den sista veckan mest gick och oroade mig samtidigt som att jag ville att tiden skulle gå så fort som möjligt eftersom att jag var så otålig. 
Under sommarlovet fick jag även ett nytt objektiv från mina föräldrar vilket var det som jag använder nu - Nikkor 50mm 1.8G. Med hjälp av detta objektiv har jag kunnat ta mycket bättre bilder speciellt på mina favorit motiv - människor. 
Hösten har ju varit en väldigt bra period. Tack vare gymnasiestarten och mycket mer...
 
Gymnasiet var inte så farligt som jag trodde och jag är så glad över att jag träffat de personer som klarar av att umgås med mig trots att jag kan vara något för jobbig. Under hösten förändrades jag ganska mycket då jag från början var ganska osäker så har jag under tidens gång blivit mer självsäker. Samtidigt som jag under detta halvåret har kämpat med det som varit med mig ett tag. Trots att gymnasiet har varit ganska stressigt så har jag ändå hunnit med en del foto. Speciellt inför skolprojekt och annat. Jag känner verkligen att jag har hittat rätt i livet för foto är det jag brinner för och det är något jag verkligen vill jobba med när jag blir äldre. Under hösten har mitt intresse växt och det är även perioden som jag har utvecklats mest på. Tack vare att vi fick en ny dator från skolan med photoshop så har även bildbehandlingen blivit bättre vilket även det har givit mig bättre resultat. 
Nu är vi framme vid det allra sista som tar slut idag, eller imorgon kanske. Vilket är vintern 2014.
 
Som fyllts med vänner, släkt, fotografier och pepparkakor. Denna vintern har jag endast fokuserat på att göra saker som får mig att må bra. Om det är att ligga i sängen i en hel dag, ja då gör jag det. Jag skulle inte säga att allt är bra men just nu mår jag som bäst på hela året. 2014 har varit tufft, inte bara för mig. Men jag är så glad över att jag har folk omkring mig som bryr sig och jag vill kunna finnas där för dem på samma sätt som de funnits där för mig. För utan dem så hade allt varit hundra gånger värre.Jag är även glad över de nya vänner jag fått som även dem gör mig gladare. Så om man ska göra en kort summering av året så har det inte varit det bästa men det har även haft sina roliga stunder som gjort det helt okej. 
Om vi ser på bilderna denna vintern så är det väl ungefär som i höstas. Det ända är att jag lärt mig mer tekniker och annat tack vare internet, en fotobok plus att jag var på en fotokurs där jag lärde mig otroligt mycket. Dessa detaljer har gjort mycket och jag kan nu enkelt lösa vanliga problem som jag inte kunde göra förut.  
Jag hoppas att 2015 har något bra att erbjuda och att jag kommer att utvecklas ännu mer både som person och inom det som jag tycker är allra roligast - att fota.
 
Jag skulle inte säga att jag har några direkta nyårslöften eftersom att jag brukar vara väldigt dålig på att hålla sådana haha. Men jag antar att jag ändå måste lova mig själv något så då är det väl att jag ska lyssa på mig själv och göra det som jag vill och det som är bäst för mig (i de fall som det är nödvändig). Jag ska försöka jobba på de problem jag har och försöka att göra allt jag kan för att göra saker som får mig att må bättre. Jag önskar även att jag ska kunna finnas där för de som behöver mig och göra allt jag kan för att göra saker och ting till det bättre. Skolan ska jag fortfarande kämpa i, kanske försöka något mer än jag gör nu men samtidigt ska det inte påverka mig och mitt liv. Om det så krävs att något betyg sänks pågrund av att jag inte vill känna mig så pressad så att jag tillslut bara ligger och gråter så är det något jag kan vara villig att offra. För jag känner att ett välmående är viktigare än A i alla ämnen. Jag önskar att erat år blir bra och att ni får ett roligt nyår. Ingen vet vad som väntar men vi kan bara hoppas att det blir bra. 
 
puss på er