28 september 2016

Onsdagsregn

Allmänt

Vaknade upp till mörker och regn imorse. Ska väl inte ljuga om att det ändå var lite småmysigt att äta mina avokadomackor inne i värmen men blev värre när det väl var dags att bege sig ut till min buss. Faktumet att jag är en extrem tidsoptimist och fick springa som en dåre gjorde inte direkt saken bättre, speciellt inte då jag har träningsvärk i benen sedan gårdagens benpass på gymmet. Känner mig även otaggad på skola överlag men med tanke på att det är fredag när som helst så ska jag försöka stå ut de sista dagarna.

Ja, eller höst och höst. Sommarvärmen håller sig kvar trots att det snart är oktober... Växthuseffekten?? Kanske? Lite skrämmande faktiskt. Kanske dags för mänskligheten att göra något åt saken än, men lär väl inte ske någon större förändring förens något läskigt och allvarligt händer. Typical humanity. Äsch, iallafall. TROTS att det är varmt ute så kan en global uppvärmning inte påverka att mörkret faller fortare för var dag. Hade typ lite halvt varit det ändra bra med växthuseffekten om det nu var så att den gjorde dagarna ljusare, men icke.
 
Jag invigde iallafall "höstmörkret" med att tända ljus, göra mig en kopp pepparkaksdryck (explain that later promise) och superdupersnabb blåbär/äppelpaj med vanilj soyayoghurt. Helt okej faktiskt. Ja nu ger ju drycken mer av en julkänsla men jag diggar den ändå. Aldrig för tidigt med jul. Nu undrar ni säkert vad allt detta är gjort på så nedan kommer lite snabba recept. 
 
"Pepparkaksdryck": (REKOMMENDERAR STARKT!!!)
Ca 2dl växtbaserad dryck, i detta fall använde jag mandelmjölk. (Man kan väl använda vanlig mjölk men nu ska vi vara schyssta mot kossorna för växtbaserad mjölk gör sig ingen skillnad i smaken enligt mig.) 
2 tsk Carob pulver (lär även funka med kakao eller oboy)
Ca 5-10 steviadroppar
KRYDDOR: Nejlikor (ger pepparkakskänslan), Kanel och Kardemumma
 
SUPERDUPERSNABB BLÅBÄR/ÄPPELPAJ:
 
 
1 äpple
Blåbär
havregryn
ca 5-10 steviadroppar
kanel 
 
Skär upp äpplet i bitar och strö på kanel. Häll i blåbär, havregryn och steviadroppar. Sätt in i mikron i ca 2 min. VOILA färdigt. 
Nu kan du äta det som det är eller äta tillsammans med det du tycker om. Jag tog vanilj soyayoghurt men kan tänka mig att även glass och vaniljsås blir supergott till!!
Nu sitter jag här på måndagskvällen och kan inte låta bli att drömma mig tillbaka till min frukost och ledighet som jag hade igår. Jag älskar verkligen helgen. Jag älskar den så mycket att det sticker lite i hjärtat varje gång jag måste lägga mig och sova på söndagskvällen med fruktan om att några timmar senare vakna upp på måndagsmorgonen till en irriterande väckarklocka.