14 november 2015

Hemskheter i världen

Den hemska nyheten har skakat om världen under det senaste dygnet. Ännu en gång. Terrorattacken i Frankrike. En av många terrorattacker som hänt på den senaste tiden.
 
Trots att det är jätte hemskt så måste vi även förstå att det finns länder som får genomlida dessa oerhört hemska saker regelbundet. Det är lite synd att vi inte uppmärksammar de lika mycket då det är minst lika hemskt som när det sker i ett land i EU. Men om vi släpper den biten & bara tänker på hur hemskt allt detta är. Oavsett var det sker. Eller vad som sker. Det är för mig omöjligt att ens för en sekund förstå hur man kan göra något så brutalt & omänskligt som att ha ihjäl oskyldiga människor som tyvärr, befinner sig på fel plats vid fel tidpunkt.
 
Det gör mig så rädd att leva i en värld där det lever människor utan någon som helst medmänsklighet. Att det finns dem som mördar människor, oskyldiga, för att få makt eller pengar. & att de finns människor som får genomlida dessa omänskliga handlingar dagligen. Det om något gör mig så ledsen & arg. Varför finner dessa människor att de gynnas av att utföra dessa terrordåd? Kommer de komma hit? Det har hänt terrordåd här också dock inte lika lyckade som tur är. Men det är klart att det kan hända igen. Vilket skrämmer mig något fruktansvärt. Ingen ska behöva uppleva något sådant. Eller mista livet pågrund av något sådant. Ingen. 
 
Allt detta får mig att tänka på vilken tur jag ändå har, jag drog turlotten i livslotteriet, föddes i landet Sverige. Sverige är inte perfekt men långt ifrån hemskt. Jag har kunnat leva ett tryggt & säkert liv här. Utan krig & andra hemskheter. Under min uppväxt har jag inte behövt fly för mitt liv & kämpat för min överlevnad. Därför gör det ont i mig att höra om dem som flyr för sina liv. Jag är så tacksam över att vi i Sverige kan hjälpa så många som möjligt. Samtidigt blir jag arg på dem som vill stoppa flyktingar från att komma hit. Visst förstår jag att Sverige inte kan ta emot hur många som helst. Men vart ska dessa stackars människor ta vägen? De hade antagligen inte flytt hit om det var så att de hade det bra i sina hemländer. Dessa människor flyr. Därav namnet flyktingar. De flyr för sina liv.
 
Vi i Sverige ska inte behöva ta på oss allt ansvar & det är därför jag inte förstår varför fler länder inte finns där & hjälper till. Vi kan inte vara ensamma i det här. Desto fler länder som stänger sina gränser - desto mer tryck kommer det att läggas på Sverige. Vi måste ju sammarbeta med det här för att dessa människor ska ha en bättre chans att få tak över huvudet, en säker plats att sova på & att få mat i magen. Överlämnar vi allt det ansvaret på ett land så är det klart att de resurserna vi har till att försöka fixa just trygghet till dessa personer att ta slut. Om alla länder öppnar sina gränser så kommer antalet att fördelas & dessa människor får en större chans att få säkerhet - iallafall en säkrare plats än den världen de flytt ifrån.  
 
Om jag hade kunnat så hade jag stoppat alla hemska saker som händer i våran värld just nu. Men det är omöjligt. Vi måste hjälpas åt. Iallafall för att försöka förbättra den situation som är idag för detta kommer inte att leda till något bra, det känner jag på mig. 
 
Vila i frid alla människor som mister livet pågrund av de saker som hänt &/eller pågår just nu. Må ni hamna på en plats där kärlek till varandra & medkänsla är det som betyder något - en plats där ni känner er lugna, trygga & slipper fly från det onda. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress